Centrālais birojs:

Ganību dambis 17A
Rīga LV-1045

Latvija
Tel: +371 67104050
Mob: +371 26303480
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Bankas rekvizīti:

Likvidējamā akciju sabiedrība "Latvijas Krājbanka"
Ganību dambis 17A
Rīga LV-1045

Latvija

Reģistrācijas Nr.: 40003098527
PVN Reģ. Nr.: LV40003098527

 

Izsolīs prasījumu tiesības pret Air Baltic Corporation

Latvijas Krājbankas administrators KPMG Baltics un bankas Snoras administrators Neils Hanters Kūpers (Neil Hunter Cooper) izsolē pārdos Latvijas Krājbankas meitas kompānijai SIA Atlantijas Biroji piederošās prasījumu tiesības pret AS Air Baltic Corporation. Prasījumu tiesību nominālvērtība ir 51 679 917 latu, un tā ir arī izsoles sākumcena. Līdzekļi no prasījumu tiesību pārdošanas ļautu veiksmīgi turpināt uzsākto norēķināšanos ar bankas kreditoriem.

Izsole notiks 4. novembrī plkst. 11:00 Ganību dambī 17A. Pretendentiem līdz izsoles dienai ir jāieskaita Latvijas Krājbankas norādītajā kontā pirkuma nodrošinājums 1 milj. latu apmērā.

Jāuzsver, ka Latvijas Krājbanka un banka Snoras aizdeva bijušajam Air Baltic Corporation (ABC) akcionāram Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) vairākus desmitus miljonu latu, savukārt BAS ir aizdevusi un investējusi līdzekļus ABC. Ņemot vērā, ka BAS nepildīja savas saistības pret bankām (saistības vairāk nekā 65,5 milj. eiro apmērā), Latvijas Krājbanka un banka Snoras realizēja komercķīlu, kas bija vienīgais nodrošinājums šiem aizdevumiem. Šo darījumu rezultātā Latvijas Krājbankas meitas sabiedrība Atlantijas Biroji ieguva prasījuma tiesības pret ABC. Lai atgūtu BAS aizdotos naudas līdzekļus, nolemts pārdot izsolē prasījuma tiesības pret Air Baltic Corporation.

Atgādinām, ka BAS kapitāla daļas tika nodotas Latvijas Krājbankas meitas sabiedrībai Atlantijas Biroji, lai saglabātu, pirmkārt, kontroli pār bankas izsniegtā aizdevuma atgriešanu tā maksimālajā apmērā, kas tiktu izmantots, lai norēķinātos ar bankas kreditoriem. Jāatgādina, ka BAS tiešās saistības pret Latvijas Krājbanku vien ir vairāku miljonu latu vērtībā. Otrkārt, kapitāla daļu nodošanas mērķis SIA Atlantijas Biroji bija nodrošināt aizsardzību pret BAS iepriekšējās vadības iespējamām prettiesiskām darbībām, kas varētu radīt ķīlas vērtības samazinājumu.

AS Latvijas Krājbanka administrators KPMG Baltics jau ir uzsācis norēķināšanos ar bankas kreditoriem, Noguldījumu garantiju fondam, kas ir lielākais kreditors, gada laikā kopumā pārskaitot 110 milj. latu.