Centrālais birojs:

Ganību dambis 17A
Rīga LV-1045

Latvija
Tel: +371 67104050
Mob: +371 26303480
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Bankas rekvizīti:

Likvidējamā akciju sabiedrība "Latvijas Krājbanka"
Ganību dambis 17A
Rīga LV-1045

Latvija

Reģistrācijas Nr.: 40003098527
PVN Reģ. Nr.: LV40003098527

 

Oficiāli noslēgusies Latvijas Krājbankas patēriņa kredītportfeļa pārdošana

Ir noslēgusies Latvijas Krājbankas patēriņa kredītportfeļa nodošana Norvēģijas kompānijas AS B2Holding meitas sabiedrībai SIA B2Kapital. Ar š.g. 2. septembri šajā kredītportfelī ietilpstošās saistības pret Latvijas Krājbanku ir nodotas SIA B2Kapital, kas pārvaldībai un ikdienas kredītportfeļa apkalpošanai kā partneri izvēlējusies SIA Creditreform Latvija.

Augustā un septembrī par jauno maksājumu veikšanas kārtību informāciju saņēma visi tie Latvijas Krājbankas klienti, kuru saistības ietilpst nododamajā kredītportfelī.

Jāuzsver, ka visu klientu parādsaistību līgumiskie noteikumi paliek spēkā un netiek mainīti, tādēļ Latvijas Krājbankas klientiem nav jādodas uz banku vai Creditreform Latvija biroju, lai pārslēgtu līgumus ar uzņēmuma daļas ieguvēju SIA B2Kapital.

SIA B2Kapital nododamā patēriņu kredīta portfeļa tīrā bilances vērtība 2012. gada 30. septembrī bija 8,2 milj. latu un kopējais klientu skaits bija 11 tūkstoši, no tiem 10, 9 tūkstoši fiziskas personas un 140 juridiskas personas. Šo bankas kredītportfeļa pārejas darījumu ir apstiprinājusi Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Jāatgādina, ka viss Latvijas Krājbankas kredītportfelis ir sadalīts piecos mazākos kredītportfeļos, pamatojoties uz kopīgām kredītu iezīmēm (korporatīvie, hipotekārie, peļņu nesošie, peļņu nenesošie un patēriņa kredīti). Tas darīts, lai nodrošinātu maksimāli lielāku pircēju interesi un maksimāli augstu cenu, kādu varētu iegūt, kredītportfeli pārdodot. Apzinot potenciālos pircējus, administrators runāja ar vairāk nekā 130 interesentiem.

Galvenie potenciālo pircēju izvēles kritēriji ir piedāvātā cena, spēja finansēt darījumu, gatavība strādāt piedāvātā laika grafika ietvaros, pieredze līdzīga apmēra un veida kredītportfeļu apkalpošanā, kā arī vispārējie ar darījuma realizāciju saistītie riski.

SIA B2Kapital ir Latvijas Republikā reģistrēta Norvēģijas sabiedrības AS B2Holding meitas sabiedrība. AS B2Holding darbības joma ir kredītportfeļu iegāde un apsaimniekošana Eiropā. 2012. gada septembrī AS B2Holding iegādājās lielāko neatkarīgo Somijas parādu piedziņas pakalpojumu sniedzēju OY OK Perinta. 2012. gadā AS B2Holding kopā ar citiem akcionāriem dibināja Zviedrijas uzņēmumu AB Sileo Kapital, kurā AS B2Holding pieder 51% kapitāldaļu. AS B2Holding ir meitas sabiedrības arī Norvēģijā un Igaunijā.

B2Kapital ir strauji augošs uzņēmums, kas vēlas paplašināt savu darbību visās trīs Baltijas valstīs, iegādājoties gan nodrošinātos, gan nenodrošinātos – restrukturizēšanai paredzētos banku un nebanku kredītportfeļus, kā arī parādsaistības. B2Kapital prioritāte ir labticīgi vienoties ar debitoriem un ar parādsaistību restrukturizācijas vai ar ilgtermiņa vienošanos palīdzību atgriezt parādniekus normālā kredītapritē, dzēšot to iepriekšējās saistības. B2Kapital prioritāte nav pārņemt parādsaistību nodrošinājumus, bet gan ilgtermiņā vienoties par parādsaistību atmaksu, taču, ja tas nav iespējams, parādu atgūšana notiks likumdošanā paredzētajā kārtībā.